Kaskádová fermentácia 2.0

Nový patent pre váš imunitný systém

Firma Dr. Niedermaier Pharma GmbH vyvinula za desaťročia výskumu trojstupňový proces fermentácie, tzv. kaskádovú fermentáciu – revolučný objav v oblasti kvasenia. Čiastočné fermentácie, z ktorých každá začína pridaním rôznych baktérií mliečneho kvasenia, napodobňujú prirodzené trávenie potravy tak, ako prebieha v našom tráviacom systéme (ústa, žalúdok, črevá). Týmto spôsobom sa ovocie, orechy a zelenina z ekologického pestovania rozložia na čo najmenšiu molekulárnu veľkosť. Prostredníctvom kaskádovej fermentácie sa široké spektrum cenných sekundárnych rastlinných látok stane biologicky dostupných, vysoko koncentrovaných a ľahko vstrebateľných pre náš organizmus na molekulárnej úrovni.

Vylepšený fermentačný proces

Patent - Kaskádová fermentácia 2.0

Pôvodný viacstupňový fermentačný proces bol patentovaný v roku 2004. Postupom času bol ďalej optimalizovaný, výsledkom čoho je kaskádová fermentácia 2.0 (chránená Európskym patentovým úradom evidovaným pod číslom EP2560506B1).

Kaskádová fermentácia 2.0 predstavuje ďalší vývoj kaskádovej fermentácie zameraný na moduláciu imunitného systému.

Viac o kaskádovej fermentácii

Čo je potrebné pre zdravý imunitný systém?

Základná podpora imunitného systému nespočíva len v suplementácii vitamínov a minerálov. Optimálne fungujúci imunitný systém je založený na štyroch pilieroch:

  • sekundárne rastlinné látky a ich metabolity na ochranu buniek a tkanív,
  • postbiotiká (lyzáty zdravých baktérií mliečneho kvasenia) pre zdravie tráviaceho traktu,
  • pôvodné (materské) enzýmy pre zdravý metabolizmus a
  • vitamíny a minerály pre optimálny príjem živín.

1. Fytochemikálie a ich metabolity

Baktérie mliečneho kvasenia použité na kaskádovú fermentáciu 2.0 extrahujú sekundárne rastlinné látky z vysoko kvalitných rastlinných zložiek, štiepia ich na biologicky dostupnú molekulárnu úroveň a koncentrujú ich.

Fytochemikálie
Postbiotiká

2. Postbiotiká (lyzáty zdravých baktérií mliečneho kvasenia)

Prírodné baktérie mliečneho kvasenia kaskádovej fermentácie sú v Regulatpro® Immune prítomné vo forme ich bunkových zložiek (lyzát) vo vysokej koncentrácii. Tento postbiotický roztok špeciálne vyvážených kultúr kyseliny mliečnej podporuje vyvážené črevné prostredie a posilňuje imunitné funkcie.

3. Pôvodné (materské) enzýmy

Kaskádová fermentácia 2.0 rozkladá enzýmy a bielkoviny obsiahnuté v rastlinných zložkách až na molekulárnu úroveň. Regulatpro® Immune obsahuje aminokyseliny a malé peptidy, ktoré imunitné bunky používajú ako stavebné prvky (materské enzýmy) pri syntéze enzýmov. Enzýmy riadia tisícky rôznych biochemických procesov v našom organizme, vrátane fungovania celého metabolizmu.

Pôvodné (materské) enzýmy
Mikroživiny

4. Mikroživiny

Regulatpro® Immune obsahuje špeciálnu kombináciu imunologicky účinných vitamínov a stopových prvkov: vitamín A, vitamín C, vitamín D3, vitamín B6, vitamín B12, zinok a selén, ktoré prispievajú k normálnej (zdravej) imunitnej funkcii. Tieto mikroživiny sú tiež základnými zložkami dôležitých enzýmov.

Ak chýba jeden pilier, imunitný systém sa stane nestabilným, čo môže viesť k jeho dysfunkcii.

V čom sa líši Regulatessenz® 2.0 od pôvodnej receptúry?

Esencia REGULATESSENZ® je výsledkom kaskádovej fermentácie a tvorí základ všetkých Regulat® produktov.
Hlavným rozdielom je vylepšené zloženie esencie Regulatessenz®. Do procesu kaskádovej fermentácie 2.0 je pridaných 5 nových ingrediencií, čo vedie k vyššej akumulácii cenných sekundárnych rastlinných látok a ich metabolitov.

Mrkva

Mrkva

Jablko

Jablká

Granátové jablko

Granátové jablká

Maliny

Maliny

Zázvor

Zázvor

Viac o fermentácii 2.0

Vyrobený podľa najnovších vedeckých poznatkoch v oblasti
nutričnej genetiky (nutrigenetiky).