Kaskádová fermentácia 2.0

Nový patent pre váš imunitný systém

Firma Dr. Niedermaier Pharma GmbH vyvinula za desaťročia výskumu trojstupňový proces fermentácie, tzv. kaskádovú fermentáciu – jedinečný objav v oblasti kvasenia. Čiastočné fermentácie, z ktorých každá začína pridaním rôznych baktérií mliečneho kvasenia, napodobňujú systém trávenia potravy v našom tele (ústa, žalúdok, črevá). Týmto spôsobom sa BIO ovocie, orechy a zelenina rozložia na čo najmenšiu molekulárnu veľkosť. Prostredníctvom kaskádovej fermentácie sa cenné sekundárne rastlinné látky stanú biologicky dostupné, vysoko koncentrované a ľahko vstrebateľné pre náš organizmus.

Vylepšený fermentačný proces

Patent - Kaskádová fermentácia 2.0

Pôvodný viacstupňový fermentačný proces bol patentovaný v roku 2004. Postupom času bol optimalizovaný, výsledkom čoho je kaskádová fermentácia 2.0 (chránená Európskym patentovým úradom evidovaným pod číslom EP2560506B1). Predstavuje ďalší vývoj kaskádovej fermentácie zameraný na rovnováhu imunitného systému.

Viac o kaskádovej fermentácii

Čo je potrebné pre zdravý imunitný systém?

„Výživa“ imunitného systému nespočíva len v dodávaní vitamínov a minerálov. Optimálne fungujúci imunitný systém je založený na štyroch pilieroch:

  • sekundárne rastlinné látky a ich metabolity na ochranu buniek a tkanív
  • postbiotiká (lyzáty zdravých baktérií mliečneho kvasenia) pre zdravie tráviaceho traktu
  • pôvodné (materské) enzýmy pre zdravý metabolizmus
  • vitamíny a minerály pre optimálny príjem živín

1. Fytochemikálie a ich metabolity

Baktérie mliečneho kvasenia použité v procese kaskádovej fermentácie 2.0 menia štruktúru rastlinných zložiek. Štiepia sekundárne rastlinné látky na biologicky dostupnú molekulárnu úroveň a koncentrujú ich.

Fytochemikálie
Postbiotiká

2. Postbiotiká (lyzáty zdravých baktérií mliečneho kvasenia)

Prírodné baktérie mliečneho kvasenia sú v Regulatpro® Immune prítomné vo forme ich bunkových zložiek (lyzátov) vo vysokej koncentrácii. Vyvážené zloženie kultúr kyseliny mliečnej podporuje zdravé črevné prostredie a posilňuje imunitné funkcie.

3. Pôvodné (materské) enzýmy

Kaskádová fermentácia 2.0 rozkladá enzýmy a bielkoviny obsiahnuté v rastlinných zložkách až na molekulárnu úroveň. Regulatpro® Immune obsahuje aminokyseliny a peptidy, ktoré imunitné bunky používajú ako stavebné prvky (materské enzýmy) pri syntéze enzýmov. Enzýmy riadia tisícky rôznych biochemických procesov v našom organizme, vrátane fungovania celého metabolizmu.

Pôvodné (materské) enzýmy
Mikroživiny

4. Mikroživiny

Regulatpro® Immune obsahuje špeciálnu kombináciu imunologicky účinných vitamínov a stopových prvkov: vitamín A, vitamín C, vitamín D3, vitamín B6, vitamín B12, zinok a selén, ktoré prispievajú k zdravej imunitnej funkcii. Tieto mikroživiny sú tiež základnými zložkami dôležitých enzýmov.

Ak chýba jeden pilier, imunitný systém sa stane nestabilný, čo môže viesť k jeho dysfunkcii.

V čom sa líši Regulatessenz® 2.0 od pôvodnej receptúry?

Esencia REGULATESSENZ® je výsledkom kaskádovej fermentácie a tvorí základ všetkých Regulat® produktov. REGULATESSENZ® 2.0 získaný v procese kaskádovej fermentácie 2.0 má vylepšené zloženie. Nová receptúra obsahuje 5 ďalších ingrediencií, čo vedie k vyššej akumulácii cenných sekundárnych rastlinných látok a ich metabolitov.

Mrkva

Mrkva

Jablko

Jablká

Granátové jablko

Granátové jablká

Maliny

Maliny

Zázvor

Zázvor

Viac o fermentácii 2.0

Vyrobený podľa najnovších vedeckých poznatkoch v oblasti
nutričnej genetiky (nutrigenetiky).