Pobyt pri vode

Ako sa starať o pokožku počas letných mesiacov?

Leto si priam žiada tráviť viac času vonku. Grilovačky v záhrade, čas strávený v bazéne a mnoho cestovateľských plánov. Dni sú teplejšie a dlhšie, no takéto počasie môže viesť k problémom s našou pokožkou. Svrbivé vyrážky, pokožka spálená od slnka či hyperpigmentácia môžu letnú zábavu rýchlo pokaziť. Ako sa treba starať o pokožku počas letných mesiacov?

Ovocie a zelenina

Tipy a triky, ako svoj jedálniček obohatiť o viac ovocia a zeleniny

Všetci vieme, aké dôležité je jesť ovocie a zeleninu a všetci vieme, že je to občas zložitejšie, než sa môže zdať. Aj keď sa konzumácia ovocia a zeleniny javí ako ľahká úloha, jesť každý deň dostatok zeleniny môže byť v skutočnosti dosť náročné. Ak aj vy odchádzate z tržnice alebo z obchodu stále s tými istými druhmi ovocia a zeleniny, tak zbystrite pozornosť.

Header - efekt regulat esencie

Enzýmy – hrdinovia trávenia

Naše telo musí vykonať mnoho aktivít, aby z jedla, ktoré si vložíme do úst, vyťažilo to, čo naozaj potrebujeme. Je to komplikovaný postup, ktorý zahŕňa množstvo fyzických akcií od žuvania potravy až po vylúčenie odpadu z tela. To sa deje za pomoci tráviacich enzýmov, ktoré trávia a štiepia veľké častice potravy na menšie jednotky, ktoré sa prepravujú do krvného obehu.

Citróny

A toto ste o citrónoch vedeli?

Citróny patria medzi obľúbené citrusové plody, o čom svedčí aj fakt, že mnoho ľudí začína ráno citrónovou vodou namiesto rannej kávy alebo čaju. Okrem toho, že sú citróny neodmysliteľným pomocníkom v domácnosti na dezinfekciu povrchov a odstránenie usadených nečistôt, majú tieto žlté plody veľa potenciálnych zdravotných výhod. Preto si poďme o citrónoch povedať viac.

Príprava na fermentáciu

Ako podporiť trávenie cez zimu? Začnite fermentovať

Fermentácia je technika konzervovania potravín známa už celé stáročia. Priaznivo mení chemickú povahu jedla, zlepšuje jeho stráviteľnosť a zvyšuje obsah živín. Fermentovaná, inak povedané aj kvasená, zelenina je zdrojom nielen vitamínov, ale aj živých baktérií (probiotík) a tráviacich enzýmov. Probiotiká produkované počas procesu fermentácie môžu pomôcť obnoviť rovnováhu ,,dobrých“ baktérií v našom čreve a zmierniť niektoré tráviace ťažkosti.

Ovocie a zelenina

Prečo sú enzýmy pre nás dôležité?

Enzýmy sú pre naše telo životne dôležité. Riadia viac ako 5 000 typov biochemických procesov v našom organizme. Pomáhajú pri dýchaní, pomáhajú tráviť jedlo, zohrávajú kľúčovú úlohu v zásobovaní a regenerácii buniek, zbavujú telo toxínov a škodlivých látok a zabezpečujú, aby minerály, vitamíny a hormóny mohli vykonávať svoju prácu.

Fermentovaná zelenina

Fermentácia a fermentované produkty

Fermentácia pomáha zvyšovať koncentráciu živín tým, že rozkladá molekulovú štruktúru jednotlivých zložiek. Naše telo tak dokáže vitamíny, minerály a enzýmy z fermentovaných potravín ľahšie vstrebať.Konzumáciou fermentovaných produktov môžeme zvýšiť počet prospešných baktérií alebo probiotík, ktoré majú pozitívne účinky na ľudské zdravie – znižujú rôzne zápaly v čreve, zlepšujú imunitný systém a pozitívne menia črevnú mikroflóru.